Fibertäcken & fiberkuddar

Tvätt:

Kuddar och täcken varken behöver eller bör tvättas ideligen. För att hålla dem fräscha kan du istället se till att vädra och skaka dem ofta, samt använda kuddskydd som skyddar mot svett och smuts. När det väl är dags för tvätt kan du tvätta våra fiberprodukter i 60 grader. Se till att centrifugera väl för att få ut så mycket vatten som möjligt.

Torktumling:

Torktumla täcket eller kudden i låg värme tills den är helt torr. Stoppa in 3-4 tennisbollar i tumlaren så hjälper de till att fördela fibrerna. Fiberprodukterna får inte torktumlas i för hög värme eller för länge eftersom innehållet då kan smälta ihop och bilda klumpar.

När är det dags att byta täcke och kudde?

Eftersom du ligger ovanpå din kudde varje natt försvagas med tiden. Kudden plattas till och förlorar formen. Beroende på kvalitet bör man byta kudde cirka vart tredje år. För att hålla den fräsch under tiden rekommenderar vi kuddskydd.

Täcken håller i regel längre än kuddar eftersom man inte ligger ovanpå dem. Man brukar räkna med fem år, men detta beror som sagt på kvalitet och produkterna kan hålla sig fina både längre och kortare tid.