• Välkommen till Mille Notti - Just nu fri frakt på alla köp
||

Du har säkert hört begreppet trådtäthet någon gång. Kanske i samband med ett uttalande i stil med: “Ju högre trådtäthet, desto bättre kvalitet!”. Men stämmer det verkligen? Är TC (Thread Count) den magiska formeln som förvandlar varje natt till en njutning? Både och faktiskt. Hög trådtäthet är ofta en indikation på fin kvalitet men det är inte enbart trådtätheten som avgör produktens kvalitet. Vi reder ut begreppen så du enkelt kan avgöra vilka sängkläder som passar bäst för just dig.

VAD BETYDER TRÅDTÄTHET?
Trådtäthet (TC) är antalet enskilda trådar som vävs in, på längden och bredden, per kvadrattum i ett tyg. Om tyget har en hög trådtäthet samsas alltså fler trådar om samma yta. En trådtäthet på 200 betyder att 200 trådar korsar varandra i väven på varje kvadrattum, som är ca 2,54 x 2,54 cm. När man använder finare tråd som har längre och tunnare bomullsfibrer kan mer tråd vävas in i varje kvadrattum, vilket ger ett jämnare och mjukare tyg. Ju högre trådtäthet ett tyg har, desto mer slitstarkt är det.

HUR VIKTIGT ÄR TRÅDTÄTHET?
Om du vill ha riktigt sköna sängkläder ska du absolut kontrollera vilken trådtäthet tyget har. Men, och det här är viktigt – det är inte enbart hög trådtäthet som avgör. Antalet trådar spelar absolut ingen roll om kvaliteten på materialet som används inte håller måttet. Lika viktigt är till exempel vilken vävteknik och efterbehandling som används. Det kan inte nog understrykas hur viktiga samtliga delar är för att kunna producera förstklassiga sängkläder.

VAD ÄR BRA TRÅDTÄTHET?
Det är som sagt svårt att säga vad bra trådtäthet (TC) är. Men några riktvärden kan vara att det finns en nedre gräns för trådtäthet runt 120 – 150. Vanliga sängkläder i standardbomull har oftast en trådtäthet runt 150, vid 180 blir kvaliteten märkbart bättre och runt 200 har väven en täthet som klassificeras som percale, förutsatt att den är tvåskaftsvävd. Känslan av ett lyxigare, mjukare och mer följsamt tyg blir tydlig runt 200 – 400. Därefter, när trådtätheten når 400 är upplevelsen fortfarande mjuk men också lite tyngre. Runt 600 får du en jämn, smidig väv med lyster. När trådtätheten landar runt 800 uppnås en väv som är ännu mer fyllig, vilket gör att den upplevs krispigare samtidigt som den är slitstark. Om du vill investera i förstklassiga sängkläder är det viktigt att du inte stirrar dig blind på enbart trådtätheten. Det är som sagt många olika faktorer som avgör kvaliteten på tyget. Även olika certifieringar, var bomullen kommer ifrån och var sängkläderna produceras påverkar hållbarheten och kvaliteten på slutprodukten.

VILKEN TRÅDTÄTHET PASSAR DIG?
Att få sova skönt varje natt är en dröm många av oss har. Kanske även du? Då ska du sluta stirra dig blind på enbart trådtäthet. Välj istället sängkläder från en leverantör som är expert på alla delar som krävs för att producera exklusiva sängkläder utöver det vanliga. När vi på Mille Notti tar fram våra sängkläder handlar allt om exakt rätt känsla. För varje kvalitet skapar vi ett unikt recept – det handlar om allt från trådens kvalitet, trådtäthet i väven, beredning och behandling, till kunskap, lång erfarenhet och goda relationer till våra leverantörer. En skräddarsydd kombination som skapar sovupplevelser utöver det vanliga, som du kan njuta av i många år framöver.

Våra förstklassiga sängkläder finns i trådtätheter mellan 230 – 800. Vilken blir din favorit?

230 TC
SINGOLO
Krispig och sval percale med förstklassig hotellkänsla
Material: finkammad ekologisk bomull med GOTS-certifikat. Trådtäthet 230 tc.
Känsla: Slät, svalkande och exklusiv!
Design: Stilren med band som ramar in och ger karaktär.

CHIARA
Percale av finkammad bomull med romantisk hålsöm
Material: Ekologisk finkammad bomull med GOTS-certifikat. Trådtäthet 230 tc.
Känsla: Krispigt slät och svalkande, som på hotell!
Design: Tidlös vit dröm med romantisk hålsöm.

300 TC
FIORE
Hållbar lyocell (TENCEL™) med tidlöst blommönster
Material: 50% finkammad bomull och 50% lyocell (TENCEL™). Trådtäthet 300 tc.
Känsla: Krispig, sval och len! Material som transporterar bort fukt och andas.
Design: Romantiskt blommönster med klassisk dekorativ vinge.

340 TC
SATINA VIT EKO
Klassisk GOTS-certifierad satinkvalitet i ekologisk bomull med knytband
Material: Finkammad ekologisk bomull. GOTS-certifierad. Trådtäthet 340 tc.
Känsla: Silkeslen med en elegant lyster.
Design: Sofistikerad och tidlös med dekorativa knytband.

500 TC
SOBRIO
Stilsäker satinklassiker som blivit en kundfavorit
Material: Finkammad bomull. Trådtäthet 500 tc.
Känsla: Silkeslen och mjuk med intensiv lyster.
Design: Stilmedveten med bård i sober grå, sand, ljusrosa/nougat och ljusblå/mörkblå.

800 TC
NUVOLA
En juvel bland sängkläder och vårt mest exklusiva påslakan
Material: Kammad bomullssatin med hela 800 tc.
Känsla: Mjuk, fyllig och lyxig med viss krispighet!
Design: Elegant med dekorativ brodyr i ram runt både påslakan och örngott.

Läs mer om våra olika kvaliteter i Kvalitetsguiden >

Singolo Påslakan EKO Sand Percale
Ekologiska produkter
 • Singolo Påslakan EKO Grön Percale
 • Singolo Påslakan EKO Grå Percale
 • Singolo Påslakan EKO Rosa Percale
 • Singolo Påslakan EKO Sand Percale
 • Singolo Påslakan EKO Mörkgrå Percale

Singolo Påslakan EKO

Sand
1 745 kr
Fiore Örngott Ljusblå Percale
Rabatt 50%
 • Fiore Örngott Ljusblå Percale
 • Fiore Örngott Ljusrosa Percale

Fiore Örngott

Ljusblå
148 kr
295 kr
Fiore Påslakan Ljusblå Percale
Rabatt 50%
 • Fiore Påslakan Ljusblå Percale
 • Fiore Påslakan Ljusrosa Percale

Fiore Påslakan

Ljusblå
773 kr
1 545 kr

Du kommer också gilla det här

 • Våra sängar – en naturlig utveckling

  Vi har designat sängkläder i över 30 år. Varför? För att vi är övertygade om att förstklassiga material förgyller hela din sovupplevelse. En ambition som kräver att vi skapar unika recept för varje kvalitet.

 • Skapa din magiska bäddning med långkudden!

  Det är enkelt att skapa en magisk och inbjudande hotellkänsla i sovrummet med rätt tillbehör. En produkt som garanterat tillför det lilla extra är vår nyhet - långkudden Varese 50x160 cm!

 • Så tvättar du dina sängkläder

  Att få krypa ner i en säng med nytvättade lakan är en svårslagen känsla. Men hur tvättar man sängkläder så de blir riktigt rena, och hur behåller man den sköna känslan så länge som möjligt?

 • Bästa tipsen för februari

  I februari är de flesta av oss färdiga med minusgrader och mörker, men ännu är det ett tag kvar innan vårsolen anländer.

 • Så stylar du med kuddar

  Att inreda sovrummet med sköna och stilsäkra kuddkombinationer är en trend som kommit för att stanna. Men innan du går loss och skapar din egen drömkombination– kolla in våra tips som hjälper dig att välja rätt storlekar, stil och styling för just dig och din säng.

 • Vinterbada med stil 

  Det iskalla fenomenet vinterbad sägs ge bättre sömn, ökad energi och bättre stresstålighet. Men, det är ju så...kallt. Hur gör man för att komma igång, och vad behöver man egentligen ha med sig? Se vår guide.

 • Bädda för en mysig höst - 5 tips!

  Höstens mörker och kyla väcker vår längtan efter levande ljus, mjuka textiler och mysiga stunder i soffan. Så varför inte förvandla hemmet till en stilsäker oas designad för såväl vila som njutning?

 • Morris & Co. | 160 år av mönstermagi 

  William Morris - konstnär, hantverkare, miljöaktivist och socialist - var en av de mest framstående och inflytelserika formgivarna under 1800-talet. Ett William Morris-mönster bjuder på betydligt mer än det du kan se med blotta ögat.

 • Så stylar du stilsäkert med mönster - 5 tips 

  Är du sugen på att inreda med mönster, men vågar inte riktigt? Eller har du en mer modern inredningsstil som inte känns förenlig med iögonfallande färger, former och uttryck? Tänk om!

 • Mönstertradition i Sverige

  Vi svenskar föredrar att inreda enfärgat och gärna ljust - stämmer det verkligen? Vi frågade Pauline von Rosen, vars företag Frank & Cordinata representerat Morris & Co i över 15 år, hur det egentligen står till med mönstertraditionen i Sverige.

 • Sängguide - så väljer du rätt säng

  Val av ny säng kan kännas övermäktigt. Vilken modell passar bäst? Ska sängen vara fast eller något mjukare – och hur hittar man en säng som håller sig lika skön år efter år?

 • 5 tips - Så bäddar du hållbart för barnen

  Barn växer inte bara ur sina kläder. När spjälsängen blir för trång och ska bytas ut, är det god tid att även se över täcken, kuddar och sängkläder. I stället för att investera i mellanstorlekar som endast fungerar en begränsad tid, och kvaliteter som inte håller måttet - föreslår vi att du bäddar för en mer hållbar stil i juniorrummet.

 • 5 tips för ditt hemma-SPA

  När orken tryter och vardagen känns övermäktig är det viktigt att vi stannar upp och pausar. Varför inte skapa en lyxig oas i ditt eget badrum? Här är våra bästa tips för ett hemma-SPA som varsamt mjukar upp såväl kropp som själ.

 • Tvätta dun: De 5 vanligaste misstagen

  Att somna och vakna på en fluffig dunkudde med ett fjäderlätt duntäcke vilandes mot kroppen är en härlig känsla. Men visste du att din dundröm kan förstöras i tvätten? 

 • Välj rätt dunkudde – 5 tips

  Den perfekta dunkudden är mjuk, fluffig och förvandlar varje natt till en dröm. Tyvärr måste vi väcka dig här. Det finns nämligen inte en dunkudde som passar alla. Faktorer som sovställning och val av madrass påverkar vilken modell som passar bäst för just dig. Målet är att din ryggrad och nacke ska hamna i linje med varandra. Då vaknar du utvilad och glad – med en kropp som känner sig utsövd och stark, istället för trött och stel.

 • Så väljer du rätt duntäcke

  Vill du få dina sömndrömmar att gå i uppfyllelse? Då ska du ta reda på vilket sorts duntäcke som passar bäst för just dig och dina behov.

 • Så inreder du linneskåpet – 5 inspirerande tips!

  Med våren och ljuset kommer även längtan – att rensa ut, uppdatera och förnya hemma! Låt kreativiteten flöda och skapa ett linneskåp med plats för såväl drömmar som ljuvligt sköna kvaliteter.

 • 5 sätt att förnya hemma!

  När vintern går över i vår dyker den upp – längtan efter nya uttryck, färger och kvaliteter. Med några enkla uppdateringar förvandlar du vintertrött inredning till en stilsäker vårvind som sveper genom hemmets alla rum. Inspirerande eller hur? Här är fem sätt att förnya hemma i vår!

 • 5 tips för en ljuvligt skön alla hjärtans dag!

  Årets mest kärleksfulla present är tid! Oavsett om du väljer att investera i dig själv eller någon du älskar så se till att verkligen njuta av stunden. Här är fem tips som garanterat förvandlar din vardag till en lyxig och stilsäker kärleksfest.

 • Underlakansguide

  När du bäddar med rätt underlakan lägger du grunden för en ny, sensationell sovupplevelse. Vad drömmer du om? Krispigt sval percale, silkeslen satin eller naturligt följsamt linne?

 • Kvalitetsguide

  Percale, satin och linne. Tre underbara kvaliteter att sova i – men hur skiljer de sig åt när det kommer till råmaterial och tillverkning? Och hur känns de egentligen mot huden?

 • Vad är lyocell?

  Lyocell är en miljövänlig variant av viskos med långa fina fibrer som tillverkas av cellulosamassa från snabbväxande träslag, framförallt eucalyptus och bok.

 • 5 sätt att få din säng och dina kuddar att hålla längre

  Att sjunka ner i en krispigt nybäddad säng och omfamnas av högklassiga kvaliteter är en svårslagen känsla. Trots det glömmer vi ofta bort att ta hand om vår säng.

 • Så tvättar du din frotté!

  Att tvätta frottéhanddukar på rätt sätt kan verka som en enkel match. Men det finns faktiskt en rad fallgropar som du bör undvika om du vill bevara såväl kvalitet som känsla. Låt oss guida dig till en renare, mjukare och fluffigare frotté.

 • Så håller du dina lakan krispigt vita

  Vita krispiga lakan, finns det något fräschare eller mer tidlöst vackert? Våra sängkläder i vit percale, satin eller vitt linne förvandlar ditt sovrum till en stilren och avkopplande plats där du kan pausa alla intryck.

 • Så tvättar du ditt duntäcke

  Fjäderlätt, fluffigt och alldeles underbart. För att ditt duntäcke ska förbli så behöver du tvätta det på rätt sätt. Tennisbollar i tvättmaskinen och tvättmedel utan tensider är två bra skötselråd – men det finns många fler.

 • Så tvättar du dina dunkuddar

  Mjuk, fluffig och alldeles underbar! Har du investerat i dina drömmars kudde? Så här sköter du om och tvättar den så att den bibehåller sin fina kvalitet.

 • Det här händer i kroppen när du sover riktigt gott

  Att sova skönt och gott är en investering i vår hälsa. När vi sover varvar kroppen ner och reparerar sig, blodtrycket sjunker liksom pulsen och kroppstemperaturen, och musklerna slappnar av. Intervju med sömnforskaren Christian Benedict

 • Hållbara förutsättningar för tidlös design

  Tillverkning i Europa, ekologisk bomull och naturliga material, sängar gjorda för hand samt dun som är såväl spårbart som rent och etiskt framställt är några av de faktorer som skapar långsiktiga, hållbara förutsättningar för Mille Nottis stilrena kvalitetsprodukter.

 • Hur Peder upptäckte Mille Nottis Percale

  Det var en sommardag i början av 1990-talet som Peder Wehtje, grundaren av Mille Notti, var på resa i Portugal för att träffa textilleverantörer.

 • 7 stilfulla och hållbara anledningar att välja linne

  Vad är det som gör linne så speciellt? Kanske är det följsamheten, fylligheten och den naturliga känslan av tyngd som gör linne till en lika elegant som lättsam kvalitet – perfekt att sova i året om! 

 • Hållbar utveckling och hög kvalitet

  Att erbjuda kvalitet handlar inte bara om en bra slutprodukt. Det handlar om ansvar, kunskap och medvetenhet under hela tillverkningsprocessen.

 • Vad ska du tänka på när du väljer sängkläder?

  Det finns sängkläder och så finns det fantastiska sängkläder. Att göra medvetna val när det kommer till vad du sover i kan bli både en passion och en bra investering.

 • Om att välja dun

  Att bädda och sova i fina naturliga material är något vi månar starkt om. Därför prioriterar vi att tillverka våra produkter i 100% rena material såsom bomull, ull, linne och dun.

 • Mille Notti & Sängar

  Att vakna utvilad efter en god natts sömn ger bästa förutsättningar för en bra dag. Därför är vi måna om att tillverka produkter som tillför något alldeles extra. Design, kvalitet och en underbar känsla som ger njutning varje dag och som håller över tid.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig. Läs mer här