• Välkommen till Mille Notti - Just nu fri frakt på alla köp
||

Journal

En plats där ljuset når in

Scenografen och stylisten Lo Bjurulf skapar magiska miljöer som både lugnar och är fulla med rymd. Om det är hennes passion för rum, kulörer och material som skapar denna längtan bortom tid och rum låter vi vara osagt. Däremot vet vi att hennes blick för det vackra, och förmåga att locka fram det innersta - är någonting utöver det vanliga. En förmåga som tagit henne världen över med uppdrag för såväl svenska som internationella kunder.

Ljuset spelar nästan alltid huvudrollen i Los rum. Drömsovrummet är en plats där solstrålar och månljus flödar dagen och natten igenom. Plus att hennes miljöer oftast är relativt tomma, här får nämligen bara saker med mening plats. Något som får många att vilja kliva rakt in i hennes drömlika miljöer.

Lagom till vårt 30-årsjubiluem gav vi Lo fria händer att skapa en drömbädd med vår jubileumskollektion. Resultatet är en vit saga som tar oss med på en tusen nätter lång färd in i vårt innersta rum.

Så här beskriver Lo sin drömbädd “ i tusen nätter ”:

i tusen nätter

och långt mer än tusen tusen till

är jag här
i mitt absolut innersta rum
själv eller tillsammans
prick nära
och rygg mot rygg

i min tillblivelse, mitt liv och kanske död

här är sinnet friare
än någon annanstans
somliga dagar vaknar jag i ljus
och andra i mörker

med mina ögon slutna och öppna
vävs jag in i sagor myter drömmar
liksom alla andra före mig
och de som kommer efter

samma stoft av stjärnor

Vi passade på att ställa några frågor till Lo om hennes inspiration och kreativ process.

Du jobbar mycket med olika styling-uppdrag, vad är det som gör att det blir så magiskt?
Jag blir väldigt glad om det jag gör ses som magiskt! Kanske är det min passion för rum, kulörer och material som kommer fram?

Vad är allra viktigast för dig när du inreder ett rum?
Om jag får välja ett rum så är ljuset därinne det första jag tänker på, och materialen. Jag älskar trä- och stengolv som lagts före förra sekelskiftet och jag föredrar relativt tomma rum. De sakerna som finns därinne vill jag gärna ha användning för. Det behöver verkligen inte vara märkvärdiga saker, och de får gärna ha slitits av någon före mig.

Hur vill du att dina rum ska upplevas?
När någon säger att “de bara vill kliva rakt in i mina bilder” blir jag väldigt glad. Och en gång sa någon så fint “att mina rum gör dem lugna”. Det är ord som jag värdesätter djupt.

Beskriv ditt drömsovrum!  
I mitt drömsovrum når solen in hela dagen och månen hela natten och mina fönster står alltid öppna. Där samsas milda, vita neutraler och kontrasterande material i både sängkläder och möbler. Jag vill också gärna ha något organiskt att vila ögonen på innan jag somnar.

Finns det är särskild plats där du känner fullkomlig harmoni?
Jag hittar som så många andra till min harmoni vid havet och i skogen, med ut- och uppsikt.

För mer drömlik inspiration - följ Lo Bjurulfs Instagram @lobjurulf

Du kommer också gilla det här

 • Extravagant stil med högt i tak

  Stilikonen och modeprofilen Fredrik Robertsson lämnar ingen oberörd. Varken med sin styling eller personlighet. Med en “allt eller inget”-mentalitet skapar han totalmaxade upplevelser.

 • Vackra rum med lekfulla detaljer

  “Inredning som får rum att sjunga”, så beskrivs ofta Beata Heumans miljöer. Hon är den svenska prisbelönta inrednings-och produktdesignern som driver en internationellt framgångsrik designstudio i London.

 • The future

  Bolagets VD, William Wehtje är lika stolt över företagets historia som han är angelägen om att skapa de bästa tänkbara och hållbara möjligheterna för framtiden. För såväl kunder och leverantörer som medarbetare.

 • The design story

  Allt startade med en dröm - att skapa sköna sängkläder i kvaliteter utöver det vanliga. Inte bara för att sängkläderna skulle hålla längre, utan för att Peder Wehtje var övertygad om att kvalitet förgyller hela sovupplevelsen.

 • A true story - AW21

  Under 30 år har vi med passion och känsla designat sängkläder. Vi har stått fast vid vår tidlösa stil och vårt sofistikerade uttryck. Höstens kollektion är en samling av våra mest älskade kvaliteter. Ett jubileumsfirande av vår design och vår historia.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig. Läs mer här