• Välkommen till Mille Notti - Just nu fri frakt på alla köp
||

Allt startade med en dröm - att skapa sköna sängkläder i kvaliteter utöver det vanliga. Inte bara för att sängkläderna skulle hålla längre, utan för att Peder Wehtje var övertygad om att kvalitet förgyller hela sovupplevelsen.

En övertygelse som bäddat för 30 år av stilsäker design med inspiration hämtad från såväl farfars rutiga skjortor som livet själv. En framgångsrik designsaga där klassiker producerats sida vid sida med mångåriga kundfavoriter samtidigt som nya mönster och influenser alltid varit välkomna.

Hej Catherine Wehtje, designer på Mille Notti! Det var din pappa Peder som startade familjeföretaget och nu ska du guida oss genom er 30-åriga designhistoria. Hur börjar man ens att sammanfatta alla dessa år?

Jag tror vi börjar från början helt enkelt. Under de första åren låg vårt främsta fokus på att hitta bra leverantörer som kunde producera den höga kvalitet vi eftersökte. Ganska snart insåg vi alla fördelarna med tillverkning i Europa.

Under åren har vi utvecklat designarbetet och såklart blivit mer detaljerade. Vi har hittat vårt eget uttryck och identifierat vår färgskala. Grundidén - att producera bästa tänkbara kvalitet i en tidlös design, håller vi fast vid än idag. En vision som inkluderar hållbar produktion och socialt ansvar som allra viktigaste grundförutsättningarna för att nå våra högt satta mål.

När vi kikar tillbaka i arkivet blir det tydligt att vi följt vår designlinje. Vi kan konstatera att de flesta produkter vi designat under åren känns precis lika aktuella idag. Kanske är det för att vi alltid har inspirerats av saker i det egna livet. Det behöver inte vara så creddigt, det finns så mycket fint när man bara ser sig om. Pappa hämtade till exempel inspiration från något så enkelt som sina egna skjortor.

Den största och viktigaste delen i vårt sortiment är ändå vår breda baskollektion som lever kvar år efter år. Vi utvecklar designen men kvaliteterna låter vi oftast vara precis som de är för våra stamkunders skull. Vi har hittat recept som vi inte ändrar på i onödan. Det är många års erfarenhet och kunskap som lett fram till dessa. När vi tar bort en produkt är det alltid en avvägning eftersom många av våra stamkunder även har en designfavorit som de vill fortsätta med. Något vi ser som en kreativ utmaning! Design som förnyar men som har grundkänslan och ursprungsuttrycket med sig.

Även om vi inte vill ändra känslan och kvaliteten i våra klassiker jobbar vi konstant med att utveckla kvaliteter och hitta nya hållbara material. När vi kommer till våra leverantörer i Portugal sitter vi ofta i timmar med textiltekniker som studerar olika kvaliteter och möjligheter. En stor del av vårt sortiment är GOTS-certifierat men vi arbetar även med nya spännande material som Tencel och siden.

Vi är så glada över det engagemang och intresse våra kunder visat oss genom åren. De är högst delaktiga i vår designprocess, genom dem har vi fått massor av feedback och inspiration som vi är oerhört glada och tacksamma över.

Du kommer också gilla det här

 • Extravagant stil med högt i tak

  Stilikonen och modeprofilen Fredrik Robertsson lämnar ingen oberörd. Varken med sin styling eller personlighet. Med en “allt eller inget”-mentalitet skapar han totalmaxade upplevelser.

 • En plats där ljuset når in

  Scenografen och stylisten Lo Bjurulf skapar magiska miljöer som både lugnar och är fulla med rymd. Om det är hennes passion för rum, kulörer och material som skapar denna längtan bortom tid och rum låter vi vara osagt.

 • Vackra rum med lekfulla detaljer

  “Inredning som får rum att sjunga”, så beskrivs ofta Beata Heumans miljöer. Hon är den svenska prisbelönta inrednings-och produktdesignern som driver en internationellt framgångsrik designstudio i London.

 • The future

  Bolagets VD, William Wehtje är lika stolt över företagets historia som han är angelägen om att skapa de bästa tänkbara och hållbara möjligheterna för framtiden. För såväl kunder och leverantörer som medarbetare.

 • A true story - AW21

  Under 30 år har vi med passion och känsla designat sängkläder. Vi har stått fast vid vår tidlösa stil och vårt sofistikerade uttryck. Höstens kollektion är en samling av våra mest älskade kvaliteter. Ett jubileumsfirande av vår design och vår historia.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig. Läs mer här