• Välkommen till Mille Notti - Just nu fri frakt på alla köp
||

Julen behöver inte vara traditionell för att sprida sin magiska stämning. Hemma hos norska succéstylisten Tone Kroken samsas eklektiska former i nya spännande uttryck med iögonfallande detaljer. Resultatet blir en modern julsaga där exklusiva sängkläder, konst, växter och stilbrytande element skapar nya traditioner och sagolikt sköna minnen.

I sitt arbete som stylist arbetar Tone gärna med saker som har en historia. Kanske var det just därför vår design Walter, med sitt traditionella och tidlösa hundtandsmönster – inspirerat av Mille Notti-grundaren Peders pappas ridkavaj, väckte hennes skaparlust. Resultatet blev ett stämningsfullt stylat sovrum där vi drömmer om att få vakna tidigt, tidigt på julaftons morgon.

Vi passade på att ställa några frågor till Tone om hennes personliga stil och inspiration.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Min inredningsstil är snäv, modern och eklektisk. Jag bryr mig inte om regler och trender, utan kombinerar stilar utefter det jag gillar bäst här och nu.

Vilka är dina tre bästa tips för att skapa ett mysigt men samtidigt elegant sovrum?
Först en mjuk och härlig säng med en stilsäker sänggavel, helst i sammet. Och sen såklart sängkläder! Jag älskar lyxiga sängkläder och jag ändrar ofta färg och stil. På så sätt kan jag enkelt ändra känslan och uttrycket i mitt sovrum. Sen måste jag ha konst, växter och härliga dofter i sovrummet – det är här jag tillbringar mest tid när jag är hemma.

Hur inspireras du av historien bakom en produkt eller ett objekt när du skapar miljöer?
Är det viktigt för dig?
Jag gillar saker med historia och själ. Walter påminner mig om slitet gammalt läder, doften av rök och blå himmel – en underbart trevlig kombination. Här vill jag sova!

Sugen på fler stilbrytande idéer? Besök Tone Krokens inspirerande Instagram @tonekrok.

Du kommer också gilla det här

 • Njutningsfull Glamping på Island Lodge

  I Stockholms fina skärgårdsmiljö på Bergholmen, utanför Vaxholm har paret Torkild Berglund och Kristina Bonde designat en makalös upplevelse i form av glamping.

 • Bukowskis - Konst och Design av kvalitet

  I fina och moderniserade lokaler, inredda av Ilse Crawford, ligger Bukowskis vackert beläget intill Berzelii Park i Stockholm.

 • Mille Notti & Darja Barannik

  Darja Barannik är en framgångsrik moderedaktör och journalist som med sin internationella bakgrund inspirerar oss med stil, trender och mode från hela världen.

 • Staycation på Siggesta Gård

  Om du vill unna dig avkoppling i lantlig idyll och samtidigt ha möjlighet till massor med roliga aktiviteter kan vi slå ett slag för Siggesta Gård.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig. Läs mer här