• Välkommen till Mille Notti - Just nu fri frakt på alla köp

Så väljer du rätt underlakan - underlakansguide

SLÄTA UNDERLAKAN - FLAT SHEETS

En vanlig slätt lakan som viks in runt bäddmadrassen. Du väljer storlek efter din säng och tar till cirka 30 cm på varje sida för att kunna vika in under madrassen. Du kan med fördel välja en större storlek om du önskar vika det runt en högre kontinental madrass.

Varför slätt underlakan?

Ett klassiskt, lättbäddat lakan som kan användas till olika storlekar på sängar och bäddmadrasser. Rekommenderas både till privata hem och till hotell där man bäddar om ofta. Lätt att stryka och mangla helt slätt och viks därmed snyggt i linneskåpet. Finns i flera färger i våra kvaliteter satin, percale, stentvättad percale och jersey.

KUVERTSYDDA UNDERLAKAN - ENVELOPE SHEETS

Ett dra-på-lakan som sitter perfekt på din bäddmadrass. Lakanet är sytt som ett kuvert och passar bäddmadrasser som är upp till 10cm höga. Ett bra val till ställbar säng. Här väljer du samma storlek på lakan som du har på din bäddmadrass, det vill säga 180x200 om du har en 180x200cm bred säng.

Varför kuvertsytt underlakan?

Lakanet blir helt slätt och håller sig perfekt på plats på bäddmadrassen eller på din featherbed även om du vänder och vrider dig i sängen. Det ger därmed ett bestående nybäddat intryck och blir lätt en favorit i sängen. Finns i vitt i våra kvaliteter satin och percale.

FORMSYDDA UNDERLAKAN - FITTED SHEETS

En typ av dra-på-lakan som är sytt med resår undertill och passar bäddmadrasser som är upp till 20cm höga. Ett bra val till ställbar säng. Här väljer du samma storlek på lakan som du har på din madrass det vill säga 180x200 om du har en 180x200cm bred säng.

Varför formsydda underlakan?

Ett formsytt lakan är lätt att sätta på och ta av och håller sig bra på plats. Vårt formsydda lakan rekommenderas till något högre bäddmadrasser och passar även om du har en featherbed på bäddmadrassen. Finns i percalekvalitet i vitt.